Adaptif Toolbox 2020-05-13T07:55:23+00:00

Adaptif Agile Team Metrics

De Adaptif Agile Team Metrics geven op drie niveau’s empirische inzichten die het team helpen bij het zich continu verbeteren. Het team kiest zelf welke metrieken als eerste worden ingezet om in hun informatiebehoefte te voorzien, zodat het eigenaarschap van de metrieken ook bij het team ligt.

De coach van Adaptif zorgt voor de nodige uitleg en ervaringsinzichten om het team te helpen bij de keuze voor metrieken. Daarbij staat steeds voorop dat cijfers en grafieken slechts een hulpmiddel zijn om verdere diepgang te bereiken. Altijd is het verhaal achter de getallen belangrijker dan de getallen zelf.

Volgens goed agile gebruik worden de metrieken iteratief geevalueerd. Ieder kwartaal is een goede richtlijn. Bij iedere evaluatie kan het team besluiten metrieken toe te voegen, te verwijderen, of in de set te houden. Als het team denkt zichzelf daarmee te helpen, kan het desnoods geheel nieuwe metrieken bedenken.

Met behulp van de Adaptif Agile Team Metrics krijg je niet alleen nieuwe inzichten, het team wordt ook nog eens geholpen zichzelf scherp te houden.

Adaptif Agile Team Scan

De Adaptif Agile Team Scan geeft in anderhalf uur inzicht in de volwassenheid van een agile team. Er is geen voorbereiding nodig voor de scan en door de beperkte tijdsduur kan de Team Scan goed worden ingezet als Retrospective.

De coach van Adaptif zorgt ervoor dat in vlot tempo de vragen worden doorgenomen en dat er op het juiste moment wordt stilgestaan bij de antwoorden. Het hele team, inclusief scrum master en product owner, doet mee met de scan om optimaal gebruikt te maken van de inzichten en een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de huidige maturiteit.

Volgens goed agile gebruik wordt de scan iteratief afgenomen. Ieder kwartaal is een goede richtlijn. De eerste keer dat de scan gedaan wordt, verschilt van de keren erna. Tijdens iedere sessie worden namelijk actiepunten opgesteld die de sessie erna worden geevalueerd aan de hand van de nieuwe resultaten.

Met behulp van de Adaptif Agile Team Scan krijg je niet alleen nieuwe inzichten, het team wordt ook nog eens geholpen zich continu te verbeteren.

Adaptif Scrum Workshop

De Adaptif Scrum Workshop is een interactieve workshop van een dagdeel, die is bedoeld voor mensen die nog niet bekend zijn met Scrum of net zijn begonnen. In een korte tijd word je bekend gemaakt met de Agile principes en de beginselen van Scrum. Door het praktische oefenen van Scrum Sprints met je mededeelnemers wordt de theorie tastbaar voor je, en blijft het geleerde beter hangen, zodat je het later zelf kunt toepassen in je eigen werksituatie.

De informele sfeer en de persoonlijke aanpak van de Adaptif coaches zorgen voor een prettige ervaring voor alle deelnemers. Er is voldoende ruimte voor vragen en eigen inbreng, zodat iedereen kan leren waar behoefte aan is.

Door het inventieve gebruik van Lego en het letterlijk bouwen van een product, maken we mooi gebruik van storytelling. Dit geeft extra ruimte en mogelijkheden om de Agile boodschap goed en pakkend over te brengen.

We organiseren de workshop waar je wilt, bij Adaptif in Den Bosch, bij jou op kantoor, of waar je maar wilt. In de workshop is ruimte voor zes tot vijfentwintig mensen.

Door de Adaptif Scrum Workshop te beleven krijg je niet alleen nieuwe praktische kennis, je krijgt er meteen een flinke dosis energie bij om het geleerde te gaan toepassen.

Wil je meer weten? Stel ons een vraag

NEEM CONTACT OP