Wij willen waarde leveren voor onze klanten. Wij helpen organisaties op integrale wijze zich aan te passen aan veeleisende omgevingen en helpt hen daarmee hun slagkracht significant te vergroten. Dit kunnen wij op verschillende manieren bereiken. Onderstaand een kleine greep uit de diensten die we kunnen aanbieden.

Transities Way of Working

Begeleiden & faciliteren van volledige transities in de manier van werken. Een team van Adaptif werkt nauw samen met de opdrachtgever en op alle niveaus van de organisatie van Raad van Bestuur tot en met de teams. Hierbij adviseren wij de opdrachtgever en voeren veelal de regie over de transitie.

 

Deze trajecten typeren zich vaak door de realisatie van een visie (gebaseerd op nut & noodzaak) en een blauwdruk van de beoogde eindsituatie, dit is in veel actuele gevallen een organisatie die agile werkt of een organisatie die product /dienst gestuurd werkt. In deze trajecten is een gecontroleerde overgang van de bestaande situatie naar de gewenste situatie een zeer zorgvuldig traject, waarin change management een cruciale rol speelt.

 

 

Coaching

Een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening is coaching. Dit kan spelen bij organisaties die al agile werken, maar ook bij organisaties die dit implementeren.

Doel van deze coaching is om gezamenlijk vast te stellen (vaak middels assessments) wat het volwassenheidsniveau van de organisatie is en waar er, in lijn met de bedrijfsdoelstellingen, verbetermogelijkheden zitten. In dergelijke trajecten werken wij geregeld op basis van resultaat afspraken.

Consultancy

Vaak een van de eerste stappen van een volledige transitie van de way of working, maar soms ook als losse dienst. Adaptif helpt haar klanten met visie vorming, gedreven door externe factoren en/of interne eisen en wensen om de organisatie te veranderen. Ofwel, het nut & de noodzaak vast te stellen om helder te krijgen waar een nieuwe manier van werken een oplossing voor moet gaan bieden.

Visies kunnen daarna worden vertaald naar een blauwdruk en een aanpak om de deze te realiseren. Ook assessments maken deel uit van onze adviesdiensten. Hiermee helpen we onze klanten om op objectieve wijze inzicht te krijgen in hun volwassenheidsniveau van de (agile) manier van werken en hun verbeterpotentieel.

Neem direct contact met ons op.

Kunnen wij jou ergens mee van dienst zijn? Wil je reageren op een vacature of een open sollicitatie sturen? Stuur ons een mail op info@adaptif.nl en wij komen zo snel mogelijk bij je terug.

Lars Engberts
Consultant