Wij willen waarde leveren voor onze klanten. Wij helpen organisaties op integrale wijze zich aan te passen aan veeleisende omgevingen en helpt hen daarmee hun slagkracht significant te vergroten. Dit kunnen wij op verschillende manieren bereiken. Onderstaand een kleine greep uit de diensten die we kunnen aanbieden.

Transities Way of Working

De Adaptif Agile Team Metrics geven op drie niveau’s empirische inzichten die het team helpen bij het zich continu verbeteren. Het team kiest zelf welke metrieken als eerste worden ingezet om in hun informatiebehoefte te voorzien, zodat het eigenaarschap van de metrieken ook bij het team ligt.

De coach van Adaptif zorgt voor de nodige uitleg en ervaringsinzichten om het team te helpen bij de keuze voor metrieken. Daarbij staat steeds voorop dat cijfers en grafieken slechts een hulpmiddel zijn om verdere diepgang te bereiken. Altijd is het verhaal achter de getallen belangrijker dan de getallen zelf.

Volgens goed agile gebruik worden de metrieken iteratief geëvalueerd. Ieder kwartaal is een goede richtlijn. Bij iedere evaluatie kan het team besluiten metrieken toe te voegen, te verwijderen, of in de set te houden. Als het team denkt zichzelf daarmee te helpen, kan het desnoods geheel nieuwe metrieken bedenken.

 

Coaching

Een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening is coaching. Dit kan spelen bij organisaties die al agile werken, maar ook bij organisaties die dit implementeren.

Doel van deze coaching is om gezamenlijk vast te stellen (vaak middels assessments) wat het volwassenheidsniveau van de organisatie is en waar er, in lijn met de bedrijfsdoelstellingen, verbetermogelijkheden zitten. In dergelijke trajecten werken wij geregeld op basis van resultaat afspraken.

Consultancy

Vaak een van de eerste stappen van een volledige transitie van de way of working, maar soms ook als losse dienst. Adaptif helpt haar klanten met visie vorming, gedreven door externe factoren en/of interne eisen en wensen om de organisatie te veranderen. Ofwel, het nut & de noodzaak vast te stellen om helder te krijgen waar een nieuwe manier van werken een oplossing voor moet gaan bieden.

Visies kunnen daarna worden vertaald naar een blauwdruk en een aanpak om de deze te realiseren. Ook assessments maken deel uit van onze adviesdiensten. Hiermee helpen we onze klanten om op objectieve wijze inzicht te krijgen in hun volwassenheidsniveau van de (agile) manier van werken en hun verbeterpotentieel.

Neem direct contact met ons op.

Kunnen wij jou ergens mee van dienst zijn? Wil je reageren op een vacature of een open sollicitatie sturen? Stuur ons een mail op info@adaptif.nl en wij komen zo snel mogelijk bij je terug.

Lars Engberts
Consultant