Ernst-Jan van Unen 2019-09-26T07:34:53+00:00

Ernst-Jan van Unen

“Make it simple. Make it memorable. Make it inviting to look at. Make it fun to read.” – Leo Burnett, reclamekoning

Zo’n tien jaar geleden begon ik als leerkracht basisonderwijs. Van groep 1 tot en met groep 8 heb ik met veel plezier in de klas gestaan! En wat ik nooit zal vergeten: houd het leuk, de rest gaat dan vanzelf.

Na mijn master onderwijskunde ben ik het bedrijfsleven ingerold. Al snel had ik mijn draai gevonden in de change consultancy. Ik help organisaties met name aan de menskant om beter en vlotter te reageren op de alsmaar veranderende wereld, markt en maatschappij. Bijvoorbeeld door individuen te coachen in het vergroten van hun zelforganiserend vermogen en teams te leren agile (samen) te werken. Pas als de boel lekker loopt, dan ben ik tevreden.

Ieder jaar bind ik mijn tent achterop de motor en reis ik solo naar nieuwe plekken in Europa. Van de Alpen tot aan de Noordkaap en van de Schotse Hooglanden tot aan de Russische grens in Letland. Lange reizen waar je volledig op jezelf leert vertrouwen. En steeds weer de meest interessante mensen ontmoet. Pech en ongelukken overkomen je, net als in je werk. De manier waarop je hiermee omgaat maakt het verschil.